A nyári szünetben megszépült az óbudai gyermekotthon

2019 júliusában álltunk neki az Óbudai Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, Kollégium és Gyermekotthon felújításának. Az intézményben állami gondozott, nevelési zavarokkal küzdő, illetve autista gyermekek élnek és tanulnak. Mivel minél kevésbé szerettük volna megzavarni az otthon életét, a szokásos, 3-4 hónapos felkészülési időt 3-4 hétre kellett összesűrítenünk, hogy a felújítást be tudjuk fejezni a nyári táborozás idején.

Összesen több mint 80 önkéntes kapcsolódott be a négy napon keresztül tartó munkába. Három tantermet sikerült teljesen újjávarázsolnunk: kifestettük őket, egy teremben, ahol a parketta még menthető volt, csiszoltunk és lakkoztunk, két tanteremben felszedtük a burkolatot, kiegyenlítettük a talajt, és laminált padlót fektettünk le.

Az udvar kellemessé tétele kulcsfeladat volt, mivel így nemcsak élhetőbb és kellemesebb körülményeket tudtunk teremteni az ott élő gyermekek számára, hanem a korábban gazos udvar a gyerekek kellemes kültéri játszó- és pihenőhelyévé alakult át. Önkénteseink négy napon keresztül gazoltak, kapáltak, új térkövet fektettek le, és füvesítették a területet. Egyik önkéntesünk adományából az iskola új kosárpalánkot is kapott.