„Valóra váltottuk egy rászoruló család álmát” - Baja, 2018

2018 szeptemberében a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány segítségével egy tucat önkéntes munkájának köszönhetően önkénteseink szebbé és egészségesebbé varázsolták egy bajai család lakókörnyezetét.

Pályázatunkon egy ötgyermekes családapa kérte segítségünket. A rokkantnyugdíjas édesapa egyedül neveli a gyermekeket, akik közül három sajátos nevelési igényű. A család eredetileg nyílászárók cseréjére pályázott, azonban a helyszíni felmérés során kiderült, hogy az életveszély elhárítása érdekében első körben a villanyvezetékek cseréjére van szükség. Önkénteseink segítségével, és egy villanyszerelő munkájának köszönhetően nemcsak a cserét, hanem a teljes helyreállítást is el tudtuk végezni. A felújítás az egész családot megmozgatta, a családfő és a gyerekek teljes erőbedobással vettek részt a munkákban.

A család otthonának felújítása, egészségesebbé tétele a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány anyagi támogatásával, az önkéntesek munkájával valósult meg.