Kik vagyunk?

Szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák, testvérek és barátok. Munkánk során rengeteg emberrel, számtalan sorssal találkozunk, olyan embertársainkkal is, akik nem az otthonteremtésre, nem az álmaik megvalósítására keresnek megoldást. Számukra a ma, de legfeljebb a holnap megoldása jelenti a legnagyobb problémát. Velük nem otthonteremtésről, hanem napi megélhetésről, gyógyszerről, közüzemi számláról vagy lakhatási problémáikról beszélgetünk.

Úgy érezzük, hogy fel kell karolnunk segítségre szoruló embertársainkat. És ha adunk, azzal mi is többek leszünk. Ezért hoztuk létre 2013-ban a Fundamenta Gondoskodás Alapítványt, amely 2016 óta közhasznú alapítványként működik, és támogatja a nehéz sorsú, sokszor beteg gyermeket nevelő családokat, közösségeket.

Miért csináljuk?

Kötelességünknek érezzük, hogy segítségre szoruló embertársaink boldogulását támogassuk. Adni jó annak is, akinek lehetősége van segíteni, és annak is, aki így reményt és sosem remélt lehetőséget kap. Egy ilyen egyenletnek csak nyertesei lehetnek.

Kiknek segítünk?

A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány a nehéz sorsú – sokszor súlyos betegséggel küzdő – gyermekeket, az őket nevelő családokat, közösségeket, intézményeket támogatja. Miért éppen őket? A gyermekek a jövő hősei, normális esetben számtalan lehetőséggel. De lehetőségeiket anyagi körülményeik, egészségi állapotuk alapvetően befolyásolja. Sajnos tény, hogy egy nehéz sorsú családban, esetleg intézményben felnövő gyermek lehetőségei jelentősen beszűkülnek, és ez hatványozottan igaz, ha a gyermek valamilyen – főleg súlyos – betegséggel küzd. A gyermek életkorából adódó kiszolgáltatottsága miatt saját erőből nem képes javítani helyzetén.

Hogyan segítünk?

  • Anyagi támogatást nyújtunk: a mindennapi megélhetéshez, gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök megvásárlásához, speciális kezelések finanszírozásához, lakhatáshoz – mindenhez, ami a mindennapokat ténylegesen könnyebbé teszi.
  • Kétkezi önkéntes munkával és építőanyaggal – családi házak, intézmények felújításával.

Ha másnak adsz, azzal Te is több leszel!

Amire büszkék vagyunk

A Kuratórium tagjai

Morafcsik László

A kuratórium elnöke, képviselő
együttes jogosultsággal

Gilyén Ágnes

Kuratóriumi tag, képviselő
együttes jogosultsággal

Göncz Erika

Kuratóriumi tag, képviselő
együttes jogosultsággal

Dr. Szabó Éva

Kuratóriumi tag, képviselő
együttes jogosultsággal

Handari Edit

Alapítványi titkár